Smalahovesleppet 2016
Informasjon om Smalahovesleppet 2016 finn du her.
 
 
Sjå også facebooksida her og facebook-eventsida her

Smalahovesleppet 2015
Informasjon om Smalahovesleppet 2015 finn du her.
 
 
Sjå også facebooksida her og facebook-eventsida her

Smalahovesleppet 2014
 
Velkomen til Smalahovesleppet 2014!
 
Informasjon om smalahovesleppet 2014 finn du her
 
 

Smalahovesleppet 2013
 
Velkomen til Smalahovesleppet 2013!
 
Fredag 27/9 i teltet 
Moteshow i teltet kl. 20:00
Entré kr. 50,-
 
Laurdag 28/9 på Vangen
Marknadstorg m.m. på Vangen 10:00 - 16:00
Marknad på Torget og i Vangsgata, lokale matprodusenter. Underhaldning.
Gode tilbod i butikkane i Voss Sentrum
 
Laurdag 28/9 i Festivalteltet
Teltet opnar kl. 19:30
- Underhandling i teltet
- Smalahovemiddag (smalahove, pota og nepestappa)
- Dans med "Bris" - billett kr. 599,-
- Billett for kun dans, etter kl. 22:00: kr. 200,-
 
Billettar gjennom Billettservice!
 
(med forbehold om feil/endringar i programmet)
 
Velkommen til marknad og fest i telt!
 

Smalahovesleppet 2012
Sjå bilete frå smalahovesleppet 2012 på Voss:
 
 
 
 
Billedalbum 2012 - moteshow
 

Eta, ikkje pirka!
Når du et smalahove skal du eta, ikkje pirka! Sjå BTV innslaget (frå 2008) om korleis eta smalahove.
BTV-reporter får kurs hjå sjølvaste smalahovekongen Ivar Løne.
 

Smalahovesleppet 2011
Nok eit smalahoveslepp er over. Barneframsyning og moteshow på fredag. Torgdag, konsert med Frida Amundsen og smalahovefest på laurdag. Sjå bileta i albumet vårt. Du finn også mange flotte bilete på www.vossnow.net 
 
Smalahovesleppet 2010
Festen er over for denne gong. Bilete finn du i albumet 2010
 
 


Vi spiser smalahove som aldri før.
En av landets storprodusenter for smalahove vil omsette nærmere 80 000 hoder i år.
Bare denne uken vil Ivar L. Løne på Voss ønske 650 byfolk og andre nysgjerrige velkommen til bords.
 
 
Les artikkelen på NRK-Hordaland sin nettstad. Nrk.no

Smalahovesleppet 2010 - Moteshow
Moteshow i teltet i kveld. Festkle, sportskle, kvardagskle, barnekle og mykje anna flott. Fine modellar og god stemning. Sjå fleire bilete frå moteshowet.  Sjå også bileta til Svein Ulvund på www.vossnow.net
 

Smalahovesleppet 2010 - Barneframsyning
Myggen sveva rundt i festivalteltet til zzztormande jubel. Vellykka barneframsyning også i år!
 

Smalahovesleppet 2009
Svinaktig god stemning i Vangsgata i Voss sentrum i dag.
 
 
Sviing av smalahove, grilling av heil smågris, flatbrødbaking, prøving av kikkertar og veldigt mykje anna spennande i Vangsgata i dag. Det var slik det pleier å vera under årets torgdag ifm. smalhovesleppet. No er da berre festen i teltet som gjenstår. Høgdepunktet for mange. Vel møtt!

Sleppet 2008: Mykje folk, lite "hove"
Yrande folkeliv og fantasifulle utstillarar dominerte Vangsgata laurdag. Smalahove var det mindre av.
Les heile artikkelen i avisa Hordaland
 

Rock´n roll i teltet fredag kveld!
Svelekameratane var nok for ukjente for folk flest. Dermed  blei det heller slunkent med publikum under fredagens konsert. Men spela det kunne dei. Det rocka skikkeleg i teltet fredag kveld. Kanonbra!!, så her var det mange som verkeleg gjekk glipp av noko. Tidlegare på kvelden underheldt Baste Bolstad og Jon Hjørnevik med det dei kan best.. å få folk til å gapskratta.

Lammande møte
Studentar frå italiensk gastronomiuniversitet kasta seg kunnskapssvoltne over smalahove på Voss. Men auget vart ei utfordring for mange. Les meir om dette på BT.no
 
 
Open gard på jordbrukskulen
 
Smalahovesleppet blei avslutta med open gard på jordbrukskuen sundag. Som vanleg mykje spennande for borna, og litt for dei vaksne også. Smaksprøvar, fuglekassesnikkring, riding, hest og kjerra, hoppa i høyet, store og små dyr, kalvamønstring, grilling og konkurranse.... for å nevna noko. Køyring med trøtraktor på bane, var visst veldig poppulært. Ein fin ettermiddag på Jordbruksskulen vart da no i allefall.
Bilder frå smalahovesleppet 07 finn du HER!

Gav bort alle 10 etikettane
Almeland´n fekk tilslaget på akevitt-etikett nr.1 (årgang 10) i år igjen som han har gjort kvart einaste år. Men han overrska alle med å likagodt gje vekk alle etikettane til Ivar Løne og Smalahovetunet. Kunngjeringa og overrekkelsen gjekk føre seg på senen laurdag kveld.
 
So....omsider....etterkvart.... kunne Smalahove Swingers entra senen og kveldens dans var i gang. Stor stemning i teltet i år også....som vanleg.  Fleire bilete finn du her.

850 smalahove snart klare til servering
Eller for å vera litt meir unøyaktig, litt meir enn 850, kanskje nærmare 900 smalahove ligg akkurat no og godgjer seg i kjelane hjå Smalahove-kongen Ivar Løne. Dei skal vera klare til servering i 8-tida i kveld i festivalteltet i Voss Sentrum. Sjølve serveringe skjer i rekordtempo.
 
Dei nærmare 850 gjestene blir serverte på ca. 15 minutt max....

Yrande liv i Voss Sentrum i dag
I heile Vangsgata og på torget var fullt av folk i dag. Som vanleg var det smalahovesviing, smaksprøvar, underhaldning, supertilbod og stor aktivitet. Boklansering og signering av boka "Vossamat" med Henry Notaker og Eldbjørg Fossgard.
 
Ungane fekk prøva ansiktsmaling, medan dei godt vaksne var meir interessert i smeden og knivane hans.

Mannekengoppvisning fredag kveld
Fredag kveld hadde det samla seg mykje folk for å få med seg mannekengoppvisningen. Det heile blei leda av Brede og Stig på ein meisterleg måte.  Det var siste mote innan kle, sko og briller som ble presentert av handellstanden i Voss Sentrum.
Ta ein tur innom Vangsgata laurdag for å få med deg dei gode tilboda denne dagen. I tillegg til gode tilbod, vert det underhaldning, boder, kafe etc..... morro for store og små. 

Smalahovesleppet 2007 er i gang
I år vert det smalahoveslepp laurdag 29.september. Til forandring frå tidlegare år vert det IKKJE smalahovefest fredagen. KUN Laurdag. Meir detaljar om kva som skjer fredagen, laurdagen og sundagen den helga vil koma etter kvart, men den tradisjonelle smalahovefesten i teltet vert kun laurdag 29/9. Meir om programmet-07
Her er bilde frå barneframsyninga med Maya Abbedissen, Anne-Siri og Olav Undeland kl. 13.00 fredag

Største festival-telt ever !!
 
Gigant-teltet er under oppføring.
 
Det skal bli plass til godt over 800 personar som skal serverast samtidig laurdag kveld! På rekord tid... tippar me.  Hugs at det blir underhaldning på fredag med mannekengoppvisning og karaoke.
 
Laurdag opnar dørene kl. 19.30 for årets festmiddag som startar kl. 20.00.  Seinare på kvelden blir det dans og morro!

Smalahove-samling i kolonihage
Et snitt tvers over kjeven, et snitt videre innover, og så er det bare å forsyne seg. - Det er jo kjempegodt, sier Charlotte Eltervåg.  Eltervåg var en av de 40 oppmøtte da det ble holdt smalahovefest i Strømvik kolonihage i Stavanger i går kveld. Hun hadde aldri tidligere spist smalahove før.
 
Les meir om dette på rogalandsavis.no
AKEVITTAMBASSADØR Kari Traa
Vår nye akevittambassadør, Kari Traa, har lagt de tøffeste kuleløypene bak seg. Nå er det bordets gleder som gjelder.  Startskuddet har for lengst gått for akevittens toppsesong, og når VGs akevitt- og matpanel skal vurdere hvilken akevitt vi bør drikke til hvilken mat, er det gull å ha Kari Traa med på laget. Les meir på VG.nett
STØTTER MATFESTIVAL
Hordaland fylkesutvalg har bevilget 300 000 kroner til Bergen internasjonale matfestival i 2007.
Artikkelen kan du les i BA BergensAvisen

Saudehaud-snadder
Tunga er ei delikatesse, men augene er litt glyete. Og et du opp saudehaudet ditt, vert du heidra med saudehaudpins.
Saudehaude!!!!!...hmm , vel vel.. les meir om dette i Sunnmørsposten (SMP.no)
 
 
Open gard på Jordbrukskulen

 
 
Årets smalahoveslepp vart avslutta sundag med open gard på Voss jordbrukskule. Her var det utstilling av dyr, hopping i høyet, konkurranse, hestariding, kalvamønstring, smaksprøvar, fuglekassesnikkring og mykje anna moro for store og små. Sjå fleire bilder her!
 
Smalahovefesten laurdag
 
Stappande fult og stor stemning i festivalteltet i kveld. Nærare 700 gjester vart serverte smalahove på ny verdensrekord trass i heftig motvind. Litt kluss med tidtakinge, men godkjent rekord allikevel. Da går rykte om at dommaren har avlagt positiv a-prøve.
Laurdag:
Torgdag på Vangen, mattelt, salsbuer etc. 
Som ifjor berre endå bedre og endå meir. Fleire mattelt, fleire salsboder, underhaldning, ansiktsmaling, baking, smalahovesviing pluss mykje anna. Mykje folk hadde teke vegen til Vangsgata i Voss Sentrum i dag, med god grunn. Mange flotte tilbod og smaksprøvar som vanleg. Trong ikkje nista i dag nei....Sjå fleire bilder her!

Det er servert!
 
Fredag kveld
 
Ivar Løne og hans mannskap kom med smalhovene "just on time" som vanleg. Kjappe servitørar og servitriser sørga for å servera gjestene i rekordfart. Kjell Fuglehaug drog det heile i gang godt hjelpa av PJ Grande og Jon Aske. Seinare vart det dans og god musikk frå Wannabes. Sjå fleire bilder her!

Festivalen er i gang!
 
MANNEKENGOPPVISNING
 
Torsdag kveld var det mannekengoppvisning i festivalteltet med mange flotte modellar, stilige kle, tilbehøyr og ikkje minst briller. Alt frå finstas til jaktkle. Litt skøying på catwalken var det også innimellom. Publikum høyrdes iallefall ut som om dei likte det dei såg. Sjå fleire bilder her!

Dei innovative vossingane....
Med hjarte for det lokale
11 lokale lustringar har teke etter vossingane og starta LUSTRAMAT. Det nye selskapet skal produsera mat av høg kvalitet basert på lokale råvarer, nett slik VOSSAMENY driv det her på Voss.

Norsk mat på nye fat
Landbruksminister Terje Riis-Johansen vil ha utenlandske turister til å smake mer flatbrød og mindre pizza når de er i Norge. Landbruksnæringen skal nå lære internasjonalisering av fisk- og reiselivsbransjen. Men eksporten starter på hjemmebane.
- Men maten må ha en historie å fortelle. En tradisjon eller et særpreg. Smalahove er et slikt produkt. Det har jo nærmest blitt en smalahove-kult på Voss, sier Administrerende direktør i De historiske hotell & spisesteder, Nils Henrik Geitle.
Les artikkelen i Økonomisk Rapport / orapp.no

Akevitt til smalahove!
Enhver matrett, enten det er lutefisk eller smalahove, samt enhver by med respekt for seg selv, har sin egen akevitt. Les artikkelen i NRK.no

20 tonn smalahove denne jula!

Selv om pinnekjøtt ligger på stadig flere julefat, går det smått for en annen av sauens kroppsdeler. Smalahove antas å selge i et volum på 20 tonn denne jula. Det er jumboplass over kjøttvarer som hører julen til.

Les heile saken på DN.no

Open Gard på Voss Jordbrusskule! For dei som ikkje holdt på for lenge i festivalteltet i går kveld, var det presentasjon av "Vossalandbruket" på Jordbruksskulen i dag. Mange kjekke ativitetar for borna spesiellt. Ellers var det smaksprøvar, grilling og snikring, flatbrødbaking og lappasteiking. Noko for ein kvar smak! Sjå fleire bilder Her! - Sundag 2/10-05


Fantastisk TORGDAG i Voss Sentrum! Gammalost, spekemat, frukt, saft, poteter, fiskemat og mykje anna godt vart bydd fram på Torget i dag. Det var salsboder med mykje spennande tilbod frå Sentrums-butikkane. Hesteskyss, VM i smalahove-eting og Auksjon. Slike dagar skulle det vore fleire av i Sentrum! Sjå fleire bilder Her! - Laurdag 1/10-05

Kjempestemning fredag kveld! Kjell Fuglehaug, Paul Jarle Grande og Jon Aske sørga for å få folket i stemning under opningen av smalahovesleppet 2005 fredag kveld. Og stemning blei det. På bilde ser me Smalahovekongen Ivar Løne i full sving med å veileda gjestene i kunsten å eta smalahove på rette måten. I kveld er det påan igjen, med endå meir stemning og fullt telt. Sjå fleire bilder Her! - Fredag 30/9-05

Teltet er komme opp! Dugnadsgjengen var i full gang i kveld med å legga golv, og settja opp bord og benkar i teltet på Tinghusplassen. Det ser ut til at me er i rute. NB!! Festivalteltet blir som nevnt på TINGHUSPLASSEN (som i fjor) og IKKJE på Prestegardslandet som tidlegare annonsert. Sjå Kart - Onsdag 28/9-05


Best slepp ever! Trass det dårlege veret vart årets smalahoveslepp ein suksess. Med ein spennande og ny Oktoberfest fredag og tradisjonell Smalahoveslepp på laurdag. Mykje folk og aktivitet på Vangen laurdag. Jon Aske, Jon Hjørnevik, Dagfin Iversen og Wannabes sørga for stor stemning laurdagskvelden. Og smalahovene til Ivar Løne som vart serverte på rekordtid, smaka som vanleg knakande godt.


VM i smalahoveeting! Vinnaren ser du på bilete. Mykje morro i festivalteltet i ettermiddag. VM i smalahoveeting, trekking av kryssordkonkuransen der Helene vant, og smaladalarauksjon. Stor stemning Sjå fleire bilder her!


Hundrevis trassa regnet i dag Det var svært mykje folk i gatene i dag, trass i regnet som hølja ned. Mykje nyttig og godt smakande vart bydd fram i dei mange bodene, og ungane såg ut til å storkosa seg med mange spennande tilbod. Sjå fleire bilder frå i dag Laurdag her!


Seidelsving og bjelleklang ! God mat og god drikke! Kjempestemning i festivalteltet i kveld med ompaorkester, jodl, bjelleklang og seidelsvinging. Me håpar berre at detta kan gjentas til neste år. Sjå fleire bilder her!SMALADALAR AUKSJON ! Hugs årets Smaladalarauksjon i festivalteltet på TINGHUSPLASSEN laurdag 2.oktober kl.16.00. Berre Smaladalar m/kjøpskvittering eller kassalapp er gyldig betaling på auksjonen. SMALADALAR får du ved all handel i Voss Sentrum sine medlemsbutikkar laurdag 2.okt

Oktoberfest 1.oktober Vi har gleden av og invitere deg og dine ansatte til en ekte oktoberfest i et stort partytelt på Voss, nærmere bestemt på parkeringsplassen ved kino. Firmaer har her muligheten til å ta med sine ansatte og foretningspartnere på en helt ny og spennende opplevelse på Voss den 1.oktober Opplegget i år er altså OKTOBERFEST på fredag 1.oktober og SMALAHOVESLEPP på laurdag 2.oktober. Smalahovesleppet blir i god gammal tradisjonell stil. Oktoberfestivalen er nytt, og vil innehalda ompaorkester, jodlmusikk, konkurranser, lokal og tradisjonelle matrettar, og masse morro! Aldersgrense for Oktoberfesten er 18 år og for Smalhovesleppet er det 20 års aldersgrense. Me vil komma tilbake til meir informasjon snart.

Booking informasjon tlf.: 915 14 988


Smalahoveslepp 2004! Kom til Voss og opplev lokale tradisjonar, musikk- og matkultur. Her blir det liv og røre som vanleg under årets smalahoveslepp 1. og 2. oktober. Det blir mellom anna auksjon, dans/underhaldning, etegilde, festivaltelt, marknadstorg og salsbuer. Meir detaljert program og anna informasjon finn du her på smalahove.no etterkvart som det er klart. Set av helga 1. og 2. oktober til årets store HAUSTMARKNAD på Voss !Derfor spiser vi smalhove! Noen liker saueskaller, andre liker sjøpølser. Både natur, kultur, geografi og mammas spisevaner er med på å bestemme hva som blir din favorittmat. Kanskje ikke så rart at smaken er forskjellig? Les hele Arild S.Foss sin artikkel på Forskning.no


Smalahove som dagens rett


Ivar Løne AS står for sjølve hovuda, medan Solveig Holt Skjerve si "Vossapoto" og nepe frå Merete og Knut O. Dugstad utgjer resten av måltidet. Smalahove skal vera dagens rett hjå både Ringheim kafé, Indremisjonskafeen og Kafé Verkstaden på Amfi-senteret. Dette er dei tre kafeane på Voss som til no er med i Vossa Meny. Les heile saken på Avisa Hordaland


Brent hode !!!


Tor Stolpestad er fra Larvik. Men i tjueeåra tulla han seg bort på Vestlandet, og på Voss ble han boende i hele sju år. Da han kom tilbake til Østlandet og Vestfold, hadde han lært to ting: Stå på Telemarkski og spise smalahove. Les heile saken på nrk.no/vestfold..


Nam, nam smalahove
"Smalahove, grøt, grønnsaksuppe, fårikål og hjembakt brød. Det er hverdagsmaten til barna i Knærten barnehage på Bjerkås." skriv www.budstikka.no Var det nokon som snakka om at smalhove ikkje e mat fø unga? Då må de lesa denne artikkelen i Budstikka.no (Asker og Bærums Budstikke) der smalahove frå Voss (offkås) glir ned på høgkant.

Vellukka slepp - i år igjen Tirsdag 07.10.03 .."Smalahovesleppet 2003 kan truleg bokførast som det beste og største sleppet til no. I alle fall målt ut frå folkelivet i gatene og omsetnaden kringom i butikkar, i telt, hjå torghandlarar og andre. Og alt gjekk føre seg utan at leiar for sleppet, Kolbein Hommedal, fekk ein einaste klage heile helga.".. Dette skriv avisa Hordaland 07.10.03


Smalahovesleppet 03 - i bilder Mandag 06.10.03 Bildene frå Smalahovesleppet 03 er klare. Smalahoveportalen har vore rundt omkring under årets slepp og teke nokre bilder. Sjå bildene her!


VM - i smalahoveeting Sundag 05.10.03 Under årets smalahoveslepp vart det arrangert VM (Vossa Mesterskap) i smalahoveeting, og ringreven Kjell Einar Almeland (ståande) stakk av med 1.prisen. Arne Wie (til høgre) satte til livs minst tre halve smalahove, og vart dermed den som åt mest, men her var det måten det vart ete på som var viktigast.


ØL-brygging - i sentrum Smalahovesleppet Laurdag 04.10.03 kl.14.30 Kommentarane var mange frå dei som stoppa opp ved ØL-bryggjarane i Vangsgato i dag. " ... nei det er suppe de koker her " seie ei mor te dottere si, ... ".. ja da ser ut so suppa no, men da blir.. hyssj" høyre me i bakgrunnen.


Marknadsgata - ein suksess! Smalahovesleppet Laurdag 04.10.03 kl.14.00 Eit yrande folkeliv, lukten av svidd smalahove, lyden av smalahovemusikk og røyken/dampen frå øl-bryggjarane sin "leir" er nokre av inntrykka frå Marknadsgata på Vossevangen i dag. Mange boder med all slags mat, flatbrødbaking og smaksprøvar nok til å halda svolten unna fram til etegilde i Festivalteltet i kveld.


Rekordproduksjon av smalahove Fredag 03.10.03 Smalahove selger som aldri før. På Voss har produsent Ivar L. Lønne aldri svidd så mange smalahove som det han har gjort i år. Les resten av artikkelen på NRK.no Sjå Smalahoveportalens reportasje frå Løno. Det handlar om effektivitet, fagkunnskap, tradisjon og kvalitet. Les resten her!


Spesialtappa SMALAHOVEAKEVITT Tirsdag 30.09.03 Nummerert og spesialtappa Smalahoveakevitt blir å få kjøpt berre på Vossa-polet og på enkelte serveringsstader på Voss. Denne akevitten er spesielt krydra og særdeles veleigna fylgje til feit, salta, røykt og kraftig mat som smalahove. En generell regel er at drikken skal vera kraftigare smak på en maten. Akevitt inneheld bla. karve som er godt for fordøyelsen. Smalahoveakevitten har ein alkoholprosent på 41,5 som er normalt for akevittane i Norge. EU-regelverket seier at alkoholprosenten (vol.) på Akevitt må ligga innanfor 37,5 - 60. Det blir tappa eit begrensa antall flasker av årets Smalahoveakevitt! Endå ein grunn for å reisa til Voss og smalahovesleppet komande helg.


Effektivitet, tradisjon og kvalitet Fredag 26.09.03 Smalahoveportalen har vore ein tur oppom han Ivar Løne på Voss for å sjekka ut korleis da heila går føre seg. Me laga ein liten reportasje med bilder av heile prosessen frå smalahove kjem frå slakteriet til det er ferdig, pakka og klart for salg. Her er det ein flott blanding av effektivitet, fagkunnskap, tradisjon og kvalitet. Les meir her!


Smalahove-pin til Kari Traa Under World Cup arrangementet på Voss i vinter inviterte Kari Traa medkonkurentar opp til Ivar Løne på smalahoveeting i tradisjonsrike og koslege lokale. Arangementet blei særdeles vellykka. Kari Traa fekk tildelt Smalahove-øyrepynt av Ivar Løne som takk for innsatsen som særdeles god vossaambassadør.